Werken in het voortgezet speciaal onderwijs?

Dat is niet zomaar een stap, maar een bewuste keuze.

Een keuze om jongeren die vaak langs de zijlijn staan, tóch te laten meedoen in de samenleving. Zo zijn leerkrachten in het VSO van speciale betekenis, voor individuele leerlingen, maar ook voor de samenleving als geheel.


Op Pleysier College Westerbeek werken ongeveer 300 leerlingen op MAVO-, HAVO- of VWO-niveau. Veel van onze leerlingen hebben een vorm van autisme of zijn op een andere manier bijzonder.


Werken in het voortgezet speciaal onderwijs heeft zo zijn voordelen. De groepen zijn kleiner, dus heb je meer tijd voor iedere individuele leerling. Jouw impact op hun leven kan daarom groter zijn dan op leerlingen in het regulier onderwijs. Je brengt niet alleen lesstof over, je leert jouw leerlingen echt kennen en je ziet ze groeien. Mooi werk met veel voldoening. Dat het voortgezet speciaal onderwijs wordt gewaardeerd blijkt ook uit het feit dat dit jaar de salarisschalen gelijk getrokken zijn met die in het regulier voortgezet onderwijs, 

Nieuwsgierig geworden?


Pleysier College Westerbeek is een werkplek waar mensen met veel plezier werken. Enthousiaste jonge òf juist ervaren docenten zijn bij ons welkom. Onze docenten zijn betrokken en werken met passie in een open en professionele werksfeer.

Wij nodigen je uit om eens langs te komen, geheel vrijblijvend, om te praten met docenten, leerlingen, directie en ondersteuners van de school.

Heb je interesse gekregen? Stuur dan een mailtje naar m.groeneweg@pleysier.nl, dan maken we een afspraak, uiteraard nog voor de zomervakantie.

 
Categorie: Westerbeek

Nieuws

Rondleidingen op Pleysier College Westerbeek

In februari, maart en april 2023 organiseren wij één keer per twee weken rondleidingen op onze school. U kunt zich hiervoor…  >> 

Vacatures

Zie hier de openstaande vacature(s) op onze school  >> 

Werken in het voortgezet speciaal onderwijs?

Dat is niet zomaar een stap, maar een bewuste keuze. Een keuze om jongeren die vaak langs de zijlijn staan, tóch…  >>