Onderwijs dat verder gaat

Hartelijk welkom op de site van het Pleysier College Transvaal. De school die net iets verder gaat dan andere scholen.

Speciale leerlingen van 12 tot en met 19 jaar kunnen zich hier goed ontwikkelen met onderwijs op maat. Naast het schoolse leren is er extra aandacht voor de creatieve ontwikkeling, zoals muziek maken, gedichten & raps schrijven en schilderen. Dat draagt bij aan hun persoonlijke ontwikkeling.

 
Evenals de ambities en mogelijkheden van onze leerlingen (moeilijk lerend of vmbo-niveau) verschilt ook hun ontwikkelingsperspectief. Daarom krijgt iedere leerling een onderwijsprogramma dat gericht is op persoonlijke groei en het eigen toekomstperspectief. Stage is een belangrijk onderdeel van het onderwijs. De leerlingen ronden het onderwijs af met IVIO-diploma’s of het AKA-diploma (MBO-diploma niveau 1).
 
We werken toe naar twee uitstroommogelijkheden: de leerling vervolgt het onderwijs op een mbo-opleiding of de leerling gaat werken (al dan niet met ondersteuning).

We nodigen u uit om hieronder ons schoolgebouw te verkennen; Volg de pijlen...

contact

Pleysier College
Transvaal


Scheepersstraat 160
2572 AP Den Haag
T 070 - 8505500
E

Nieuws

Kerstviering

Donderdag 21 december vieren we het kerstfeest op school. Het programma voor beide afdelingen is verschillend. Ouders krijgen hierover bericht. Na de…  >> 

Studiedag

Maandag 4 december zijn de leerlingen vrij. De docenten en andere medewerkers hebben op deze dag een studiedag.  >> 

Oudermiddag en -avond

Donderdag 30 november staat de oudermiddag en -avond gepland. Samen met uw dochter of zoon wordt u uitgenodigd om het eerste…  >>