Alle berichten worden getoond

Start schooljaar

De zomervakantie is voorbij en we starten het schooljaar 2018-2019 met veel enthousiasme. We heten alle nieuwe leerlingen van harte welkom! We kijken uit naar een fijne samenwerking met leerlingen, ouders en andere betrokkenen.

Categorieën: Pleysier Algemeen , Zefier, Transvaal, Delft, Zoetermeer

Zomerreces

Hoewel tijdens het zomerreces talrijke werkzaamheden verricht worden op onze locatie(s) ter voorbereiding van het nieuwe schooljaar, zijn over het algemeen onze scholen en het Bestuursbureau moeilijk bereikbaar tot ong. 20 augustus.

Daarna zijn wij een ieder graag weer volop van dienst.


De leerlingen verwachten wij weer in de week van 27 augustus.

Categorieën: Pleysier Algemeen , Zefier, Transvaal, Delft, Zoetermeer

Collega's gezocht!

Onze leerlingen zijn speciaal: dus onze school, ons aanbod en onze medewerkers zijn speciaal. Houd jij onze leerlingen bij de les?


Wij zoeken speciale collega's; Informatie...

  • Werken bij Pleysier
  • profielpic lz
  • Wij zijn het Pleysier College
  • profielpic tv
Categorieën: Transvaal, Zoetermeer
Tags: werken bij

Petitie IJzersterke leraren!

IJzersterke leraren in het speciaal onderwijs mogen geen uitstervend ras worden.

Speciaal onderwijs is keihard nodig. Leerlingen met ingewikkelde problemen komen niet tot leren op de gewone basisschool of middelbare school. Ze schreeuwen om vakkennis die het speciaal onderwijs maar mondjesmaat kan bieden. Investeer nu in leraren op het speciaal onderwijs voordat het te laat is.


Onderteken hier de Petitie


Wij

Organisaties die speciaal onderwijs bieden en/of medewerkers in het speciaal onderwijs
 

constateren

Dat ieder kind recht heeft op passend onderwijs. Ook leerlingen met complexe problematiek. Ieder kind verdient een goede toekomst.
 
Dat als we nu niet investeren in het speciaal onderwijs, we in de toekomst een groot aantal leerlingen niet op de juiste manier kunnen ondersteunen.
 

en verzoeken

De formerende partijen om de aankomende kabinetsperiode niet alleen in het primair onderwijs, maar met name in het speciaal onderwijs te investeren.
 
Erken de expertise in het speciaal onderwijs en creëer budget om deze vakkennis in te zetten als waardevolle aanvulling binnen het passend onderwijs.
  • vuist

Klik hier voor meer informatie.

Categorieën: Pleysier Algemeen , Zefier, Transvaal, Westerbeek, Delft, Zoetermeer

Landelijke stakingsdag

Donderdag 5 oktober is uitgeroepen tot landelijke stakingsdag voor het Primair Onderwijs, waaronder het Voortgezet Speciaal Onderwijs. Om goed onderwijs te kunnen blijven geven, is het belangrijk dat de overheid investeert in het onderwijs.De teams van de Pleysier Colleges Delft, Transvaal, Westerbeek en Zoetermeer doen mee aan de staking en laten op 5 oktober hun stem horen in Den Haag. Dat betekent dat er op deze scholen die dag geen les gegeven wordt en de leerlingen dus geen school hebben.

Categorieën: Pleysier Algemeen , Transvaal, Westerbeek, Delft, Zoetermeer

Prinsjesdag

Derde dinsdag van september zijn zal onze leerlingen vrij in verband met Prinsjesdag

Categorieën: Pleysier Algemeen , Zefier, Transvaal, Westerbeek, Delft, Zoetermeer
Tags: Prinsjesdag

Verfrissing

Pleysier College Zoetermeer wordt momenteel gebouwelijk van binnen en van buiten vernieuwd en verfrist. Het schoolgebouw wordt in 2016-2017 gefaseerd (in vakanties) flink opgeknapt. Dit zal naar verwachting in de zomer van 2017 voltooid zijn.

Categorie: Zoetermeer

Vacature

Wij hebben momenteel nog een vacature voor een docent 'consumptieve techniek' . Lees hier meer over werken bij het Pleysier College, of ga direct naar de vacature.

Categorie: Zoetermeer

IMPACT stopt

IMPACT ambulante dienstverlening is vanaf heden niet meer actief/operationeel, dus beperkt bereikbaar. De afdeling wordt per 1 augustus definitief opgeheven.


Tot augustus 2014 werden leerlingen met een rugzak in het voortgezet onderwijs, begeleid door ambulant begeleiders van het Pleysier College. Met de invoering van Passend Onderwijs is de systematiek van de rugzak vervallen. Deze leerlingen krijgen nu extra begeleiding vanuit de samenwerkingsverbanden.
De periode augustus 2014 t/m juli 2016 was een overgangsperiode; Met ingang van 1 augustus a.s. houdt onze afdeling ambulante dienstverlening IMPACT definitief op te bestaan.
Gelukkig zijn bijna al onze ambulant begeleiders inmiddels werkzaam binnen een samenwerkingsverband. Hierdoor is hun expertise behouden gebleven en wordt deze nog steeds ingezet voor de leerlingen die dit nodig hebben.
Categorieën: Pleysier Algemeen , Zefier, Transvaal, Westerbeek, Delft, Zoetermeer

Bestuursbureau

Deze zomer krijgt het Pleysier College een 'Bestuursbureau'. Medewerkers van dit Bestuursbureau ondersteunen het bestuur en de directies  bij hun taakuitvoering. Het biedt expertise op het terrein van personeel en organisatie, ict & digitale leermiddelen, huisvesting & facilitair, administratie & financiën, leerlingzaken, etc. Niets nieuws onder de zon, want het betreft slechts een verandering van naam; Van Service Bureau in Bestuursbureau. ;-) Wij vonden het beter passen...

Categorieën: Pleysier Algemeen , Zefier, Transvaal, Westerbeek, Delft, Zoetermeer

Vacatures

Pleysier College heeft onlangs diverse docent-vacatures bekend gemaakt voor het komende schooljaar. Zie 'Werken bij Pleysier College'.

  • vacatures april 2016
Categorieën: Pleysier Algemeen , Zefier, Transvaal, Westerbeek, Delft, Zoetermeer

Nieuwsbrief november

Lees hier onze nieuwsbrief met info over te laat komen, leerlingenraad en bijzondere data.

Categorie: Zoetermeer

Nieuwsbrief september 2015

Onlangs is de vierde nieuwsbrief 2015 van Pleysier College Zoetermeer uitgebracht om leerlingen, ouders en belangstellenden te informeren over de school.

Categorie: Zoetermeer
Tags: nieuwsbrief

Zomervakantie

Hoewel tijdens de zomerse schoolvakantie talrijke werkzaamheden verricht worden op onze locatie(s) ter voorbereiding van het nieuwe schooljaar, zijn over het algemeen alle Pleysier Colleges en diensten voor 'het publiek' moeilijk bereikbaar tot ong. 19 augustus. Daarna zijn wij een ieder graag weer van dienst.

Categorieën: Pleysier Algemeen , Zefier, Transvaal, Delft, Zoetermeer

Nieuwsbrief juli 2015

Pleysier College Zoetermeer brengt geregeld een nieuwsbrief uit. De laatste is voor de zomervakantie uitgekomen en is hier te lezen.

Categorie: Zoetermeer

PC Zoetermeer krijgt Europese subsidie

De gemeente Zoetermeer heeft onder de projectnaam “Arbeidstoeleiding PrO-vso ZUID-HOLLAND CENTRAAL” ESF-subsidie aangevraagd voor de in de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal gevestigde PrO-/vso-scholen. De ESF-subsidie -bestemd voor leerlingen vanaf het derde leerjaar- is aangevraagd en verkregen voor de schooljaren 2014-2015 en 2015-2016.

  • esf project

Met de ESF subsidie krijgt het Pleysier College Zoetermeer extra middelen om de leerlingen te ondersteunen bij hun schoolloopbaan en aansluiting op de arbeidsmarkt. Het is met dit extra geld mogelijk om de leerlingen van Pleysier College Zoetermeer passende professionele ondersteuning te bieden.

Het Pleysier College Zoetermeer sluit hiermee aan op ‘RUIM BAAN VOOR DE JEUGD’, Plan van Aanpak Impuls Jeugdwerkloosheid 2013-2014 Haaglanden en Zuid-Holland Centraal waarin staat dat extra inspanningen nodig zijn om te voorkomen dat jongeren aan de kant komen te staan zonder opleiding of werk.

  • logo gem zoetermeer
  • logo esf
Categorie: Zoetermeer

Sport Clinics

Donderdag 6 november, van 14:45 - 16:00 uur gratis kennismaken met een sport!


Wij vinden het belangrijk dat jongeren bewegen. Uiteraard geven wij dat vorm in de sportlessen op school. Maar ook na schooltijd willen wij graag jongeren kennis laten maken met diverse sporten.  Wij streven ernaar om deze activiteiten voor de deelnemers kosteloos te houden. Dit is mogelijk door  samenwerking met diverse partners.


Wat is Pleysier Sport Clinics?

De leerling krijgt de kans om een keer een sport uit te proberen. Er wordt per sport één keer een speciale les gegeven, bijvoorbeeld Freerunning. Er komt dan een specialist langs die deze sportles geeft. Wie deze sport een keer wil doen, doet gratis mee.
 
 
Categorie: Zoetermeer

Veiligheidsthermometer

In november is onze veilgheidsthermometer weer toegepast onder onze leerlingen. De uitslag bekend!

In 2013 ontving onze school het predicaat 'veilige school' van Halt.

Lees hier meer over ons veiligheidsbeleid.

  • veilige school
Categorie: Zoetermeer
Tags: veiligheid

Team-uitje

Ter versterking van de banden tussen medewerkers van de teams van de locaties Delft, Zefier en Zoetermeer, is een gezamenlijk dagje-uit gehouden in oktober. Deze drie scholen van Pleysier College werken nauw met elkaar samen onder één directeur.
Men heeft samen samen gekookt, geluncht als afsluiting van het eerste semester, op een prachtige en zonovergoten locatie aan het Braassemermeer.
  • Foto teamuitje LD-ZF-LZ
  • Foto teamuitje LD-ZF-LZ
Categorieën: Zefier, Delft, Zoetermeer

Start schooljaar

Het nieuwe schooljaar start officieel op 1 september. Wanneer de lessen beginnen, is door de school aan leerlingen en ouders gecommuniceerd. Jaarplanners en vakantiedagen staan vermeld onder 'Agenda'. Download hier de algemene schoolgids 2014-2015.

Categorieën: Pleysier Algemeen , Zefier, Transvaal, Delft, Zoetermeer
Tags: schooljaar

Contact

College van Bestuur
& Bestuursbureau


Postadres

Postbus 64602

2506 CA  Den Haag


Bezoekadres
Dr. van Welylaan 4

2566 ER  Den Haag

T 070 - 3150000


Contactinfo Bestuur


vCard

Nieuws

Directeur gezocht

Voor Pleysier College Transvaal zoeken wij een nieuwe directeur. Een ambitieuze teamspeler. Besluitvaardig, daadkrachting en oplossingsgericht.   Klik hier voor meer informatie.…  >> 

Start schooljaar

De zomervakantie is voorbij en we starten het schooljaar 2018-2019 met veel enthousiasme. We heten alle nieuwe leerlingen van harte welkom!…  >> 

Zomerreces

Hoewel tijdens het zomerreces talrijke werkzaamheden verricht worden op onze locatie(s) ter voorbereiding van het nieuwe schooljaar, zijn over het algemeen…  >>