Gymnastiek

Vanwege het feit dat gymnastiek nogal verschilt van de andere vakken op school staat hieronder een uitleg en een aantal praktische zaken op een rijtje. 

1. Waarom gymnastiek.

Naast ontspanning en kennismaking met een groot aantal verschillende manieren van bewegen (sporten) proberen we ook de motorische en sociale vaardigheden van de leerlingen te vergroten. Daarnaast weet een ieder tegenwoordig dat bewegen een uitstekende invloed heeft op de gezondheid. Ook is er bewezen dat sporten een goede invloed heeft op de ontwikkeling van (leer)strategieën en het ruimtelijk inzicht bij wiskunde verbetert. Net zo belangrijk vinden wij de inzet van de leerlingen en de goede sfeer in de les. Voorwaarde voor dit laatste is een goede samenwerking, verantwoordelijkheidsgevoel en respect voor jezelf ........... en elkaar.

2. De gymzaal.

De gymzaal heeft alle mogelijkheden om een gevarieerd aanbod van sporten aan te bieden. Wij gymen het hele jaar binnen. Dit omdat wij niet de mogelijkheid hebben om in de zomer naar een sportveld te gaan. Hierdoor verschilt het aanbod iets van een reguliere school en sluiten we iets minder direct aan bij de sporten die vooral buiten worden beoefend. (bijvoorbeeld softbal)

3. Kleding.

Wij verwachten dat elke leerling een shirt, korte broek of trainingsbroek aanheeft tijdens de gymles. Een paar goede sportschoenen niet verplicht maar kan ik als docent sterk aanraden. Deze schoenen moeten echter niet afgeven op de sportvloer en schoon zijn. Wanneer er buiten word gelopen met deze schoenen mag de leerling ze niet in de gymzaal gebruiken.
Heeft een leerling geen kleding bij zich en geen briefje dan wordt de leerling verzocht om deze te gaan halen. Hierbij treed echter een regel van school in werking dat de niet aanwezige schooltijd zal worden ingehaald.
Sieraden mogen tijdens de les niet gedragen worden. Deze kunnen samen met andere waardevolle spullen bij de gymdocent in bewaring worden gegeven. De verantwoordelijkheid voor deze spullen blijft echter bij de eigenaar.

4. Hygiëne.

In verband met een hygiënische en gezonde levenshouding achten wij het noodzakelijk dat kinderen gewend zijn tijdens het sporten andere kleding te dragen dan er gedurende de rest van die dag gedragen word. Hierop zal ook toezicht door de gymdocent worden gehouden. In dit oogpunt is het ook mogelijk om te douchen en/ of zich te wassen na het sporten. Dit echter alleen in overleg met de gymdocent.

5. Blessures.

Zijn er omstandigheden waardoor uw kind niet kan meedoen, zoals een blessure aan enkel of knie, dan vernemen wij dat graag schriftelijk van u. Is het echter iets wat een langere tijd in beslag gaat nemen (b.v. ziekte van Pfeiffer) dan horen we dat liever persoonlijk (telefonisch) van u.
Voor meer informatie kunt u altijd bij de docent terecht.
 
 

Nieuws

Tevredenheids-onderzoek

Wij zijn trots op de resultaten van het Tevredenheidsonderzoek van het afgelopen schooljaar.  >> 

Vacatures

Zie hier de openstaande vacature(s) op onze school. Wil je meer weten over werken in het vso stuur dan een mail…  >> 

Statement VO platform

m.b.t. volledige openstelling scholen in regio Haaglanden. Dinsdagavond, 25 mei 2021, hebben de besturen van de VO-scholen in Den Haag, Rijswijk…  >>